Sapori Italiani – ekskluzivna večera s najboljim talijanskim chefom Enricom Derflingherom u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton.

Zagreb, glavni grad Hrvatske, ne samo da odiše bogatom kulturnom baštinom, već je i istinsko središte gastronomske karte zemlje.
Hilton OXBO restoran s oduševljenjem najavljuje ekskluzivan kulinarski događaj i neponovljivo gastronomsko iskustvo

 

Sapori Italiani – ekskluzivna večera s najboljim talijanskim chefom Enricom Derflingherom u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton.

Renomirani chef Enrico Derflingher, ambasador talijanske kuhinje u svijetu donosi talijanske okuse u Hrvatsku na ekskluzivnu večeru u OXBO restoran hotela DoubleTree by Hilton Zagreb. Kulinarski događaj obećava izniman doživljaj, susret okusa, kultura i kulinarskih tradicija koji spaja dva različita, ali fascinantna gastronomska svijeta.

Hilton OXBO restoran s oduševljenjem najavljuje ekskluzivan kulinarski događaj i neponovljivo gastronomsko iskustvo. U subotu, 23. rujna u 19 sati očekuje vas izvanredna večer sljubljivanja hrane i vina s chefom Enricom Derflingherom, kulinarskim virtuozom koji je kuhao na Dvoru Engleskog Kralja kao i u Bijeloj Kući. Kulinarskog genija Enrica Derflinghera ugostit će Hiltonov izvršni chef Marinko Topalović, zajedno će kreirati nezaboravnu večeru u pet sljedova uz vinski pairing dvije odlične talijanske vinarije Bava Vini i Nera Vini.

Enrico Derflingher renomirani je talijanski chef s više Michelinovih zvjezdica i brojnim prestižnim nagradama. Poznat je po svojoj izvanrednoj kuhinji te je imao priliku kuhati u Bijeloj Kući i na Dvoru Engleskog Kralja. Njegovo kulinarsko umijeće donijelo mu je titulu Najboljeg svjetskog chefa 2008., imenovan je službenim Ambasadorom talijanske kuhinje u svijetu kao i Predsjednikom međunarodne udruge Euro Toques od 2017. godine.

“Hrana je globalna poruka koja spaja ljude, ona je oblik dijeljenja i izražavanja različitih kultura”, rekao je kuhar Derflingher. “Oduševljen sam što ću donijeti talijanske okuse u Hrvatsku i podijeliti ovo kulinarsko iskustvo s gostima večere u Hiltonovom OXBO restoranu. Bit će to nezaboravna večer izvrsnih okusa i otkrivanja talijanske gastronomske tradicije.”

U povodu ove večere, Hiltonov Executive chef Marinko Topalović izjavio je: „Zaista se veselim sto ću imati priliku raditi s kuharskom legendom kao što je chef Derflingher čiju karijeru sam pratio, a posebno se radujemo što će nam prenijeti i neke nove tehnike pripreme velikih kulinarskih klasika…“

“Presretni smo što ćemo ugostiti događaj koji spaja kulinarske talente Chefa Enrica Derflinghera i našeg izvršnog Chefa Marinka Topalovića. Sigurni smo da će ovo biti izvanredna večer za sve zaljubljenike u izvrsnu kuhinju i vino,” izjavila je Josipa Jutt Ferlan, direktorica Hilton hotela u Zagrebu.

„Enrico Derflingher spreman je svojim iznimnim iskustvom i strašću prema kuhanju zadiviti i oduševiti nepce prisutnih na ovoj ekskluzivnoj večeri! S Enricom surađujem dugi niz godina i organiziram i pojavljujem se na eventima udruge Eurotoques INT https://www.eurotoques-international.eu/home.html čiji je Enrico Derflingher predsjednik za Italiju od 2017 godine.“ izjavila je
Irena Vergani www.ilvfactory.com

O Hilton OXBO restoranu:
Moderan dizajn i otvorena kuhinja OXBO restorana, ponuda koja objedinjuje internacionalnu i lokalnu gastronomiju začinjena inovativnom à la carte kuhinjom, neizostavan je dio zagrebačke gastronomske ponude. U OXBO restoranu je naglasak na mesne specijalitete od čega se posebno ističe vrhunska Black Angus govedina, a na meniju se nalazi i najkvalitetnija japanska govedinu Wagyu s oznakom kvalitete A5.

Casa Vinicola Pietro Nera jedna je od najvažnijih i najprestižnijih vinarija u Valtellini, s dugom tradicijom u uzgoju i proizvodnji visokokvalitetnih vina jedinstvenih karakteristika, a nagrađivani su na raznim državnim i međunarodnim natjecanjima.
https://neravini.com/en/

Povijest vinarske obitelji Bava počinje u mjestu Cocconato, selu koje se strmo uzdiže uz obronke Monferrato Astigiana. Obitelj Bava na ovom području uzgaja vinovu lozu od 1600. godine, a 1911. godine na istom području obitelj je izgradila svoj prvi vinski podrum.
Od tada je prošlo više od stotinu berbi, a šest generacija slijedilo je zajedničku vinsku priču. Njihova vina izuzetno su cijenjena u svijetu zahvaljujući svojoj vrhunskoj kvaliteti.

Bava Wines

Food and wine pairing Sapori Italiani by Enrico Derflingher i Marinko Topalović
Datum: 23. rujna 2023.
Vrijeme: 19 sati
Mjesto: Hilton OXBO Restoran
Adresa: Ulica grada Vukovara 269a, hotel DoubleTree by Hilton Zagreb
Cijena večere po osobi iznosi 190 Eura
informacije i rezervacije: 01/ 6001914 i zagreb.oxbo@hilton.com

Za novinarske upite, intervjue ili dodatne informacije, molimo kontaktirajte:
Nives Volarević. cluster marketing manager
nives.volarevic@hilton.com
099 2659 936

 

Posted in Industry News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *