PR – ZAVRŠEN MEETEX 2024!

MEETEX se ponovo potvrdio kao najznačajnija hrvatska burza industrije poslovnih događanja

„MEETEX je od iznimne važnosti za unaprjeđenje domaće MICE industrije, posebice kada znamo da je riječ o jedinom B2B okupljanju predstavnika kongresnog i poslovnog turizma u Hrvatskoj”, zaključio je po zatvaranju ovogodišnjeg MEETEX-a direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Ovogodišnji MEETEX okupio je preko 200 sudionika koji su u Hilton Zagreb Conference and Event Centru od 12 do 14. ožujka istraživali mogućnosti organiziranja poslovnih događanja u Hrvatskoj. Kao i na svim dosadašnjim izdanjima, glavni partneri MEETEX-a bili su Hrvatska Turistička Zajednica i Turistička Zajednica Grada Zagreba, što organizacijski team koji vodi suosnivač i direktor MEETEX-a Adem Braco Suljić iznimno cijeni.

Hrvatski dionici industrije poslovnog turizma, kao jedini izlagači, predstavili su gostujućim kupcima iz Europe, Azije i Sjeverne Amerike potencijale naše zemlje kroz gotovo 2.000 sastanaka održanih jedan-na-jedan i mnoštvo popratnog neformalnog networkinga. MEETEX je ponovo potvrdio da su ovakvi skupovi iznimno važni za promociju hrvatskog kongresnog turizma, što je potvrdila i direktorica najveće lokalne turističke zajednice u Hrvatskoj Martina Bienenfeld: „Turistička zajednica grada Zagreba prepoznala je vrijednost i značaj ove jedinstvene burze u pozicioniranju, kako Zagreba kao najvećeg gospodarskog, znanstvenog i akademskog središta RH, tako i drugih hrvatskih kongresnih destinacija te, od samog početka, s velikim zadovoljstvom sudjeluje u razvoju i realizaciji ovog projekta“. Ovogodišnji MEETEX je samo potvrdio sjajnu poziciju hrvatske burze poslovnih događanja koja i dalje pripada u elitno društvo Top 10 burzi ove vrste u Europi. Izuzev sastanaka sudionici su mogli čuti i stručna predavanja: Boris Debić sa Zagrebačke škole za ekonomiju i management održao je predavanje o utjecaju umjetne inteligencije na industriju poslovnih događanja te radionicu o optimizaciji upotrebe ChatGPT-a, dok je čuveni dr. Rob Davidson održao predavanje o važnosti ne samo umjetne već i emocionalne inteligencije.

Za inozemne sudionike organizirana su kao i prethodnih godina i pre i post Fam/studijska putovanja po Dalmaciji, Kvarneru te Zagrebu i okolici, uz jednu veliku novost – ove godine i sam MEETEX putuje i to preko Atlantskog oceana. MEETEX OnTour je burza gotovo identična originalnom MEETEX-u ali organizirana direktno na emitivnom tržištu na kojem postoji veliki interes za Hrvatsku kao destinaciju. Prvi MEETEX OnTour održat će u Torontu od 2. do 4. listopada i već sad je izvjesno da će biti uspješan: više od 6 mjeseci prije održavanja već je pred-registrirano gotovo 50 prvoklasnih kanadskih buyera. Ova događaj pozdravlja i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba. „Posebno mi je drago što će se ove godine, prateći želje i interes kupaca, po prvi puta organizirati MEETEX OnTour u Torontu, s ciljem daljnjeg razvoja promocije i prodajnih aktivnosti domaćih kongresno-incentive destinacija na sjevernoameričkom tržištu koje je od posebnog značaja za Zagreb”, istaknula je Bienenfeld.

U Torontu će hrvatski izlagači dobiti priliku uspostaviti izravni kontakt i nakon toga ostvariti suradnju s kanadskim partnerima. Odnos izlagači – buyeri bi trebao biti najmanje 1 : 3, što je iznimno važno za hrvatske sudionike. K tome je datum održavanja postavljen tako da bude blizu IMEX America, koji počinje 07. listopada u Las Vegasu, što ostavlja prostora hrvatskim sudionicima događaja MEETEX On Tour da u jednom prekooceanskom letu odrade dvije važne burze. Registracija za izlagače na MEETEX OnTour 2024 Toronto bit će otvorena uskoro na web stranicama MEETEX-a.

Organizatori su nakon objave datuma po reakcijama hrvatskih izlagača sigurni da će MEETEX OnTour biti sjajan izvozni proizvod, i već su počeli razmišljati o organizaciji MEETEX OnTour 2025 u SAD-u.

„Ovakva događanja su dobra prilika za umrežavanje kako bi se odlično iskoristili svi potencijali poslovnog turizma koji sustavno doprinose razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. Kvalitetna organizacija različitih poslovnih skupova diljem naše zemlje, kao i veliki interes poslovne klijentele kao stabilnog izvora potražnje čvrsti su temelji na kojima ćemo nastaviti razvijati ovaj oblik turizma, ali i nadograđivati ukupnu ponudu hrvatskog turizma“, zaključio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Posted in MEETEX News.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *